Pagina voor nieuws berichten uit de regio

Stef Bos speelt zijn voorstelling ‘Bloemlezing’ in Schouwburg Hengelo.

Nadat in maart 2020 zijn tour werd stilgelegd, besloot Stef Bos in zijn verleden te duiken. Hij besloot een YouTube reeks te registreren genaamd ‘2020’. Hierin speelde hij nummers uit zijn rijke oeuvre. Waarbij hij zichzelf op piano begeleide. Deze versies vormden de basis van zijn voorstelling ‘Bloemlezing’.

Dat is een intieme voorstelling waarin Stef Bos zingt en verteld. Als echte verhalenverteller neemt hij de tijd voor zijn verhalen en laat hij elk verhaal aansluiten op een volgend nummer. Welke liedjes hij speelt, beslist Stef Bos pas kort voor de voorstelling. Elke voorstelling is uniek. Zijn doel is om je te raken, recht in je ziel, zoals alleen Stef Bos dat kan.

Bloemlezing van Stef Bos is op zaterdag 27 november te zien in Schouwburg Lochem. Kaarten zijn te koop via schouwburglochem.nl of kijk op stefbos.nl voor meer informatie.


Dit jaar wederom geen COOP Oudejaars Crossloop Vorden


De 40ste COOP Oudejaars Crossloop Vorden op Donderdag 30 december 2021, gaat dit jaar niet door. De oplopende COVID besmettingscijfers maken het helaas onmogelijk het evenement te organiseren die traditioneel past bij de Oudejaars Crossloop Vorden. Namelijk het combineren van sportief lopen en gezelligheid voor iedereen. ,,Het is jammer voor iedereen die zich had verheugd dat de crossloop helaas niet door kan gaan’’ zegt voorzitter Wilbert Menkveld. Het is echter buitengewoon moeilijk om op de locatie van de voetbalvereniging Vorden een evenement te houden waarbij we rekening moeten houden met alle maatregelen. En met de huidige hoeveelheid besmettingen voelt het organiseren van een dergelijk evenement gewoon niet goed.

We hebben nog bekeken om het in sterk afgeslankte vorm te organiseren door maar een afstand en veel minder deelnemers toe te laten, maar zelfs dan vonden wij de risico’s als bestuur te groot en blijft er van het karakter en sfeer van het evenement maar weinig over”. De lopers die zich reeds hadden ingeschreven krijgen hun inschrijfgeld teruggestort minus 2 euro administratiekosten. Wij gaan er vanuit dat we in 2022 wel een mooie jubileum editie kunnen organiseren. Dit zal zijn op Vrijdag 30 december 2022.

Voor meer informatie www.oudejaarscrossloop.nl.  


Strengere regels om contacten te beperken

Besmettingen moeten omlaag

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen omlaag te krijgen. Ook moeten deze maatregelen verdere overbelasting van de zorg voorkomen. Besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat het aantal contacten per dag minder worden. Overdag gaat het dagelijks leven zoals school, werk en sport zoveel mogelijk door maar ’s avonds wordt het aantal contactmomenten meer beperkt.

De maatregelen gaan in op zaterdag 13 november om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. Op vrijdag 3 december beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw.

Alle maatregelen op een rij

Alle maatregelen en meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid. De maatregelen liggen vast in de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Ook zijn ze vastgelegd in de ministeriële regeling tot wijziging van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

De basisregels

Het is belangrijk dat iedereen de basisregels blijft volgen, of u nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Dit zijn de basisregels:

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Informatie over vaccineren

Sinds 6 januari 2021 worden Nederlanders gevaccineerd tegen corona. Mensen met corona kunnen pas een vaccinatie krijgen als ze weer beter zijn. Kinderen tot 12 jaar krijgen voorlopig geen vaccinatie. U leest op de website van de Rijksoverheid meer over het vaccineren.Bij klachten: blijf thuis en laat u testen!


Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Maak hiervoor een afspraak bij de GGD. Testen bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD. Ook als u al gevaccineerd bent. Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.


Afspraak maken


Hebt u coronaklachten? Houd uw BSN bij de hand en maak een afspraak via tel. (0800) 12 02. Het nummer is 7 dagen per week, van 08.00 - 20.00 uur bereikbaar. Online een afspraak maken kan via www.coronatest.nl. In o.a. Wehl kunt u zich laten testen op corona van 08.30 tot 21.30 uur.


Wanneer een coronatest?


U hebt milde klachten die passen bij het coronavirus. Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen hebt. Daarom heeft het alleen zin als u klachten hebt.


Hebt u vragen over quarantaine, contact met huisgenoten of nauwe contacten? Kijk dan op www.ggdnog.nl


Unieke kampioenen gezocht!


Ondanks dat door corona wellicht verschillende sportkampioenschappen geen doorgang vonden, willen we hen die dit jaar wel een kampioenschap haalden eer bewijzen en in het zonnetje zetten met een speciale huldiging tijdens onze nieuwjaarsreceptie op 12 januari. Inwoners die een persoon of club kennen die het afgelopen jaar kampioen geworden is op sportief gebied kunnen dit vóór 15 december a.s. aan ons doorgeven.


De huldiging van de kampioenen is onze blijk van waardering aan inwoners voor hun bijzondere prestatie. Om geen kampioenen over te slaan, vragen we uw medewerking. Personen of clubs kunt u aanmelden als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:


 • de persoon of club is afkomstig uit Bronckhorst.
 • de persoon of club heeft een eerste, tweede of derde prijs behaald tijdens een nationaal, Europees- of wereldkampioenschap.
 • het kampioenschap moet erkend zijn door een (landelijke) bond.
 • de prestatie moet door de persoon of club zelf verricht zijn, de eigenaar van bijvoorbeeld een rashond of bijzondere vogel komt niet in aanmerking.


Een kampioen aanmelden kan online via www.bronckhorst.nl/kampioen. We zien uw aanmeldingen graag tegemoet!


Op de foto: Joey Puthaar was één van de gehuldigde kampioenen van 2020