Uit agenda wat u in de regio kunt doen

Als je toch tijd over hebt kun je naar de onderstaande ativiteiten - evenementen toe.
Dinsdag 7 december


LOCHEM

Buiten is het feest - Filmhuis Lochem
Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (25) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar nichtje Lotte (12). Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt.
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Schouwburg Lochem, Oosterwal 22, www.schouwburglochem.nl

Woensdag 8 december


LAREN

Verwolde in winterslaap. Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden? Als huis Verwolde winterklaar gemaakt wrdt, krijg je als bezoeker een uniek kijkje acter de schermen. Aanvang 10.00 uur (duur ca. 1,5 uur). Max 10 personen per rondleiding, bij voldoende belangstelling zal er een tweede tijdslot geopend worden.

Lokatie: Jonker Emilelaan 4, https://verwolde.glk.nl

Donderdag 9 december

LOCHEM


Celtic Gold - Muziektheater. Warm je op tijdens de koude dagen voor kerst aan de mooiste traditionele Ierse muziek en dans tijdens deze hartverwarmende show van Celtic Gold - An Irish Christmas. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Oosterwal 22, www.schouwburglochem.nl


Vrijdag 10 december


LAREN

Brookduo Kerkentour 2021. Het is weer tijd voor een nieuw seizoen van de Brook Duo Kerkentour, met dit jaar het zesde en nieuwe verhaal; Tweeduuster Schavuit. De voorstelling duurt een kleine twee uur en zal worden afgewisseld met dialect liedjes en kerstliederen, die uiteraard meegezongen mogen worden. De kaartverkoop start 21 november. Aanvang 20.00 uur.

Locatie: Verwoldseweg 1, www.kulturhuslaren.nl


LOCHEM


Oudejaarsconference 2021 – Javier Guzman. Hij neemt het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen. Aanvang 20.00 uur.

Locatie: Oosterwal 22, www.schouwburglochem.nl


Zaterdag 11 december


LAREN

Brookduo Kerkentour 2021. Het is weer tijd voor een nieuw seizoen van de Brook Duo Kerkentour, met dit jaar het zesde en nieuwe verhaal; Tweeduuster Schavuit. De voorstelling duurt een kleine twee uur en zal worden afgewisseld met dialect liedjes en kerstliederen, die uiteraard meegezongen mogen worden. De kaartverkoop start 21 november. Aanvang 20.00 uur.

Locatie: Verwoldseweg 1, www.kulturhuslaren.nl


LOCHEM


Rabo on Stage -Finale. De springplank voor Achterhoeks talent. De grote finale waar wordt bepaald wie hét talent van de Achterhoek is. Voor 6 Finalisten gaan deuren open die anders gesloten blijven voor startende artiesten. Aanvang 19.30 uur.

Locatie: Oosterwal 22, www.schouwburglochem.nl

Zondag 12 december

LOCHEM

Vardan Hovanissian Trio – KomPassie Lochem. Dit concert legt het rijke Armeense muzikale erfgoed vast. Zijn natuurlijke en spontane inspiratie met deze diepe klanken komt van zijn buren Turkije en Syrië, maar ook van de diepte met Europese volksmuziek en jazz, waardoor hij een originele en getalenteerde fusion bereikt, die niet onverschillig, suggestief en uniek achterblijft. Aanvang 16.00 uur.

Locatie: Oosterwal 2, www.schouwburglochem.nl


Dinsdag 14 december


LOCHEM

Uit het niets – try out. Pieter Derks is er weer! Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn, stelt Pieter verrassend simpele vragen. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt. Aanvang 20.00 uur.

Locatie: Oosterwal 2, www.schouwburglochem.nlLANGLOPENDE ITEMS

ALMEN

Kom voor en blijf! – Tentoonstelling museum STAAL
Sinds mensenheugenis is de hond onze trouwste vriend. Als waakdier, veedrijver, jacht- en hulphond op velerlei terrein. Dit alles prachtig geïllustreerd met het werk van Rien Poortvliet.

De tentoonstelling is te zien vanaf 5 juni 2021 tot en met 27 maart 2022
Museum STAAL, Dorpsstraat 39, www.museumstaal.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur


“Almens ommetje”: zondagmiddagwandeling door en rond Almen

Een gids leidt je langs de kronkelende rivier de Berkel, over het landgoed Het Elger en door het rustieke dorpje Almen. Voor of na de wandeling kun je het museum STAAL in Almen bezoeken.

Reserveren: Museum Staal, Dorpsstraat, www.museumstaal.nl

Tijd: 13.30 uur

Kosten: € 7,50 p.p. incl. museumbezoek


EEFDE

Galerie-museumpaviljoen HARRY VAN KUYK.
De Nijmeegse kunstenaar Harry van Kuyk (1929-2008) behoort tot de grote Nederlandse grafiekvernieuwers. In 1969 ontwikkelde hij de reliefdruk: een prent met een extreem hoog en diep relief, gemaakt op een speciale pers onder maximale, langdurige, verwarmde druk.
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Galerie Stijl, Zutphenseweg 132, www.galeriestijl.nl

GORSSEL

Tentoonstelling in Museum MORE
Van 19 september 2021 tot en met 9 januari 2022
Een eeuw geleden tekende Jan van Herwijnen (1889-1965) in negen maanden tijd 32 levensgrote portretten van psychiatrische patiënten in het Willem Arntsz Huis in Utrecht (nu Altrecht).
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Museum More, Hoofdstraat 28, www.museummore.nl


LOCHEM

Muziek in de Huiskamer

Elke woensdagmorgen van 10.30 uur tot 12.30 uur organiseert De Evenementencommissie van het Stadshuus muziek in de Huiskamer van het Stadshuus op de markt. Uitgevoerd op piano, accordeon, viool, gitaar, hobo en mondharmonica.

Het Stadshuus, Markt 3